Spaces de eerste kantoorhuurder van Wonderwoods

Spaces heeft een langjarig huurcontract getekend voor 5700 m² in Wonderwoods in Utrecht.

Spaces is een aanbieder van werkplekken en vergaderruimtes aan professionals en bedrijven. Het vestigt zich op de tweede en derde verdieping van Toren II.

Wonderwoods bestaat uit twee groene torens voor wonen en werken. Het gebouw wordt in 2022 opgeleverd in het nieuwe, te transformeren Beurskwartier naast Station Utrecht Centraal. Toren I, ontworpen door de Italiaanse architect Stefano Boeri, heeft een groene gevel waarin diverse bomen en struiken afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug zijn verwerkt. Toren II, naar een ontwerp van MVSA Architects, heeft de natuur in atria, binnentuinen en dakterrassen geïntegreerd.

Belegger is ASR Real Estate. Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft naast de kantoorruimte van 14.000 m² in Toren II, het PlayLab van 2400 m², de onderliggende voorzieningen en parkeergarage met 160 parkeerplaatsen aangekocht.

Spaces is commercieel bijgestaan door CBRE en op juridisch gebied geadviseerd door Dentons. Wonderwoods Development is bijgestaan door BNP Paribas Real Estate en JLL en op juridisch gebied geadviseerd door NautaDutilh.