Somerset start bouw distributiecentrum Mainfreight in Zaltbommel

De realisatie van het nieuw distributiecentrum Mainfreight Europe op bedrijventerrein De Wildeman te Zaltbommel is een feit.

Woensdag 16 mei sloeg wethouder Bragt de eerste paal van het nieuwe pand. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt op De Wildeman een distributiecentrum van 50.000 m² opgeleverd voor Mainfreight Europe. Somerset Capital Partners, investeerder in vastgoed, private equity en de wereldwijde financiële markten uit Oisterwijk, ontwikkelt er een energieneutraal distributiecentrum voor deze logistiek dienstverlener.

Vanuit het centrum worden veel verkochte consumentengoederen gedistribueerd. Het distributiecentrum komt op een perceel van 9 hectare. Door de strategische ligging van De Wildeman heeft Mainfreight extra middelen in handen om haar concurrentiepositie op de markt voor 'fast moving consumers goods' verder te verstevigen.

Wethouder Adri Bragt 'De komst van Mainfreight betekent een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid en bewijst dat bedrijventerrein De Wildeman een geweldige vestigingslocatie voor logistieke bedrijven is.'

Tim Beckmann van Somerset Capital Partners over de feestelijke bouwhandeling: ‘Binnen een periode van een paar jaar is De Wildeman uitgegroeid tot één van de nieuwe logistieke hotspots voor Nederland. Het totale plangebied van De Wildeman I en II bedraagt netto circa 60 ha. Somerset Capital Partners ontwikkelt hier een state of the art multi-tenant distributiecentrum van circa 50.000 m² direct aan de A2. Multimodale gebieden met uitstekende wegverbindingen genieten de voorkeur. De Wildeman biedt dit allemaal.’