Somerset en Heembouw starten bouw DC op Schiphol Logistics Park

Somerset Capital Partners (Somerset) ontwikkelt een complex met meerdere distributiecentra (AMS01) aan de Naritaweg op Schiphol Logistics Park.

Heembouw is onlangs gestart met de realisatie van het eerste multi-tenant distributiegebouw. Op 18 mei is hiervoor de feestelijke eerste paal geslagen.

Het multi-tenant gebouw is de eerste fase van de totale ontwikkeling op kwadrant I. Mulderblauw architecten maakte hiervoor het ontwerp. Recent heeft Somerset overeenstemming bereikt met de logistieke dienstverlener Seko Benelux die langjarig circa 6000 m2 afneemt in dit nieuwe gebouw van totaal circa 20.000 m2. Heembouw levert deze eerste fase in het laatste kwartaal van 2017 op.

Flexibele businessunits
In de tweede fase ontwikkelt Somerset flexibele businessunits. Daarmee wordt voldaan aan een grote vraag in de directe nabijheid van Schiphol. De units met een grootte vanaf circa 1500 m2 zijn geschikt voor bedrijven die voor hun bedrijfsactiviteiten dicht bij de luchthaven moeten zitten. De units zijn vanwege de ligging van de docks ten opzichte van het ruime voorterrein goed te koppelen tot een ruimte van circa 20.000 m2. Elke unit heeft twee loading docks en een overheaddeur. Met een vrije hoogte van 12,1 meter en een vloergewicht van 5.000 kg voldoen de units aan de laatste logistieke eisen. Heembouw start in september met de realisatie. Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van fase 2.

De nieuwe ontwikkeling ligt op de kavel naast het voor Interxion ontwikkelde datacenter AMS8 dat eerder dit jaar door Somerset is opgeleverd. Onlangs is een omgevingsvergunning verkregen voor de bouw van een tweede datacenter in dit deelgebied.

Schiphol Logistics Park
Schiphol Logistics Park is een logistiek bedrijventerrein ten zuiden van Schiphol. Het is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM.Deelgebied Oost is met de ontwikkeling van Somerset en de laatste ontwikkeling voor WDP uitverkocht. Deelgebied West Noordzijde is met name geschikt voor kleinschalige logistiek zoals koeriersbedrijven, cateraars, truckreparatiebedrijven en autoverhuurbedrijven.

Deelgebied West Zuidzijde is evenals deelgebied Oost waar Somerset momenteel ontwikkelt, geschikt voor grootschalige luchthavengeoriënteerde logistieke bedrijvigheid.