Sociale Verzekeringsbank huurt 8500 m² in Secoya The Living Building

MN heeft namens Pensioenfonds Metaal & Techniek een langjarige overeenkomst met de Sociale Verzekeringsbank gesloten voor de huur van circa 8500 m² kantoorruimte op kantorencomplex Secoya The Living Building in Utrecht.

De huur met ingangsdatum 1 april 2018 betreft gebouw D van Secoya. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is uitvoerder van sociale wetten en regelingen. De bank zorgt ervoor dat onder andere kinderbijslag en het AOW-pensioen worden uitbetaald aan ongeveer 5,5 mln burgers. Ook verzorgt de SVB de uitbetaling van facturen en declaraties vanuit de persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

Secoya is een kantorencomplex ter grootte van circa 36.000 m² met vijf kantoorgebouwen in een groene setting langs de A12 op Papendorp. Op Secoya zijn voor alle huurders verschillende gemeenschappelijke faciliteiten gerealiseerd. Ook bieden Tribes en Color Business Center de mogelijkheid om vergaderruimten te huren. Inmiddels is bijna 90% van het complex verhuurd aan organisaties als Tribes, Sweco, Color Business Center, HTC, CEB, CommVault, Baker Tilly Berk, Ingram Micro, Bakerstreet, PA Consulting, Vodafone Ziggo en meest recent Noordhoff Uitgevers, Conservatrix en Teleperformance.

MN verricht deze transactie als fiduciair vermogensbeheerder in opdracht van Pensioenfonds Metaal & Techniek.

Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting bracht namens de verhuurder de transactie tot stand, collegiaal met CBRE. Utrecht en Cushman & Wakefield Utrecht. De Sociale Verzekeringsbank werd in deze transactie geadviseerd door JLL.