Sectie5 start zorgfonds en koopt 2 complexen

Sectie5 start een zorgfonds, S5 Vitae Fonds, en heeft daarvoor twee woon–zorgcomplexen gekocht in Gorinchem en Zwolle.

Op 15 maart heeft Sectie5 de eerste emissie afgerond ten behoeve van zijn nieuwe beleggingsinstelling S5 Vitae Fonds. Het beleggingsfonds, met een groeikarakter, heeft initieel een omvang van € 14,4 mln.

Het fonds belegt in 29 gesplitste, zelfstandige zorgappartementen in het oude centrum van Gorinchem (foto 1), alle met energielabel A, met een 20-jarige huurovereenkomst met zorginstelling Syndion. Dit betreft een door ontwikkelaar Prosor totaal gerenoveerd complex.

In Zwolle (foto 2) is een nieuwbouw woon–zorgcomplex (2015) verworven met 67 gesplitste, zelfstandige woonappartementen, alle met energielabel A++, tegenover winkelcentrum Stadshagen. Met zorginstelling Omega Groep loopt een huurovereenkomst met een resterende duur van dertien jaar.

Naast de beleggingen in supermarkten en wijkwinkelcentra heeft Sectie5 daarmee een nieuwe pijler toegevoegd aan zijn beleggingsstrategie. Jeroen van Valen: ‘Sectie5 zoekt steeds naar defensieve vastgoedbeleggingen met een stabiele kasstroom. De zorg niche biedt hiertoe goede kansen. Langjarige contracten met solvabele huurders bieden een goede basis, maar de alternatieve aanwendbaarheid naar wonen achten wij minstens even belangrijk. Daarnaast geloven wij in moderne zorgconcepten en locaties midden in het leven.’

De tweede emissie wordt inmiddels voorbereid. Hiervoor is een nieuwbouwontwikkeling in Dordrecht aangekocht. Dit traject zal worden begeleid door Clemens Koekkoek, die als fondsdirecteur Zorg onlangs is aangetrokken door Sectie5 en op 3 april in dienst zal treden.

S5 Vitae Fonds is het 29e beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van ruim € 740 mln.

Namens Sectie5 trad Colliers op als aankopend makelaar voor het pand in Gorinchem en BVVL als aankopend makelaar voor het pand in Zwolle. Lexence, Brands, Deloitte en PWC traden op als adviseurs.

Verkopend makelaar voor Gorinchem was Woonaccent Makelaars Gorinchem, namens verkoper/ontwikkelaar Prosor, en verkopend makelaar voor Zwolle was Muller Bedrijfs Onroerend Goed namens verkoper/ontwikkelaar Jansen Vastgoed.