Sebastiaan Roggeveen naar PropertyNL

De nationaal en internationaal in de taxatiewereld bekende Sebastiaan Roggeveen is per 1 februari 2019 als redacteur begonnen bij PropertyNL.

Dit artikel is gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2019

Roggeveen is tijdens zijn opleiding Bouwkunde in 2007 begonnen bij projectontwikkelaar Bohan in Utrecht, die in de crisis moest stoppen. Daarna liep hij stage bij specialist in monumentaal vastgoed Hendrik de Keyser te Amsterdam. Zijn studie vervolgde hij met een master vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde af bij de oud-columnist van PropertyNL, dr. Henk Brouwer, en hoogleraar vastgoedontwikkeling prof. Ed Nozeman. Zijn scriptie ging over de winkelleegstand in Groningen.

Dankzij zijn ‘mentor’ Dick van Seventer – uitvinder van de woningmaatschap bij Staal Bankiers en oprichter van maatschapbouwer VSN – kreeg hij een stage bij Capital Value. Hij werkte onder leiding van Capital Value-founder, Kees van Harten, aan het eerste woningbeleggersonderzoek van deze woningbeleggingsadviseur. Onlangs werd het achtste onderzoek gepresenteerd aan president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. Na de crisis ging hij aan de slag bij de particuliere beleggingsgroep Dennenborgh Group van de familie Bassant. In 2013 maakte hij de overstap naar de NVM, met als specialisatie taxaties.

Roggeveen publiceerde samen met prof. Tom Berkhout drie boeken over taxaties en stond aan de wieg van het PTA, Platform Taxateurs en Accountants. Namens de NVM zat hij in European Valuation Standard Board van Tegova, the European Group of Valuers’ Associations en werkte hij aan een Europese standaard EVS. Hierover gaf hij lezingen in Europa.

Na zijn NVM-periode heeft hij voor het taxateurregister NRVT gewerkt, eveneens als beleidsmedewerker op het gebied van taxaties en regelgeving.

Roggeveen zegt over zijn overstap: ‘Ik vind PropertyNL een innovatief bedrijf, omdat het proptech van eigen en big data combineert met journalistiek onderzoek. Ik vind het leuk om te schrijven en te presenteren en PropertyNL biedt die mogelijkheid in Nederland, maar misschien ook later met PropertyEU in Europa. Het onderzoek van PropertyNL betreft alle actoren van het vastgoed: van gemeente tot ontwikkelaar en van bankier tot belegger. Met al deze actoren kom ik nu in contact. Kennelijk wil iedereen met PropertyNL praten.’