Savills IM en EPF kopen logistieke portefeuille voor ruim € 95 mln

Savills Investment Management heeft namens een strategische partner, het Maleisische Employees' Provident Fund (EPF), een logistieke portefeuille aangekocht van Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van Dudok Groep uit Dordrecht.

De totale koopsom ligt tussen € 95 en € 100 mln, zo heeft PropertyNL berekend.

De twee deels nieuw gerealiseerde XXL-distributiecentra zijn gelegen in de logistieke hotspots Rotterdam (Maasvlakte) en Moerdijk.

Het eerste object betreft een multi-tenant distributiecentrum van circa 82.000 m² gelegen op Distripark Maasvlakte in Rotterdam. De akte van levering wijst op een bedrag van € 57 mln. Het gebouw is onlangs uitgebreid met circa 22.000 m², waarvan 12.000 m² geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15). Het gehele bestaande deel van het complex heeft een grootschalige upgrade gehad. Huurders zijn onder andere Broekman Logistics, Odin Warehousing & Logistics, ECT Delta Terminal en Rhenus Logistics.

Het tweede object betreft een state-of-the-art nieuwbouw distributiecentrum voor een internationale retailer aan de Middenweg in Moerdijk, direct gelegen aan de containerterminal Moerdijk. Het distributiecentrum omvat circa 60.000 m² en is uitgerust met 95 loading docks aan twee zijden en beschikt over een directe ontsluiting met de containerterminal Moerdijk. Het distributiecentrum is langjarig verhuurd.

De grootste institutionele belegger uit Maleisië kocht vorig jaar voor het eerst vastgoed in Nederland. Het betrof de overname van drie distributiecentra, van in totaal 100.000 m², voor € 77 mln bij een BAR van 5,7%. Twee van de panden staan op het bedrijventerrein Hazeldonk in Breda het derde aan de Columbusweg in Venlo. De Maleisiërs deden de transactie via vermogensbeheerder Savills IM, die voor hen de zaken in Nederland beheert.

Savills Investment Management werd bij deze aankoop geadviseerd door Savills, Royal Haskoning, PWC en Loyens & Loeff.

Dudok werd bij deze transactie geadviseerd door Schaap Advocaten Notarissen, Cavim en EY.