Samenwerking Bouwinvest en Albert Heijn voor zonnepanelen op winkelcentrum

Het Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn hebben een huurovereenkomst gesloten voor het gebruik van zonnepanelen. Dit is het eerste resultaat uit gesprekken tussen beide partijen, waarin ze nagaan op welke wijze ze elkaar kunnen helpen bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.

Volgens beide partijen wordt in de praktijk de potentie voor duurzame energieopwekking op de grote oppervlakten van winkelcentra nog onvoldoende benut. Albert Heijn en Bouwinvest zijn er nu in geslaagd om voor de vestiging Molenhoek in Rosmalen over de praktische, technische, fiscale en commerciële obstakels heen te stappen. ‘In Albert Heijn vinden wij een partner om concrete stappen te zetten in de verduurzaming van onze portefeuille. Met deze overeenkomst kunnen we zowel het winkelcentrum verduurzamen, als tegemoet komen aan de wensen van onze huurders’, aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest.

Albert Heijn is zeer content met deze samenwerking. ‘We grijpen de kansen aan om onze winkels te verduurzamen en zoeken daarbij graag de samenwerking met verhuurders’, zo zegt Anneke de Vries, SVP Albert Heijn Real Estate & Construction en Franchise.

Bouwinvest verhuurt de panelen aan Albert Heijn en ontvangt daarvoor een vaste huurprijs. Als eigenaar is de vastgoedvermogensbeheerder ook verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud. De panelen worden rechtstreeks op de elektriciteitsvoorziening van Albert Heijn aangesloten. De zonnepanelen worden begin 2019 geplaatst op de Albert Heijn vestiging in winkelcentrum Molenhoek in Rosmalen.

img
Redacteur
Profiel