Sagax koopt bedrijfspand in Valkenswaard

Sagax heeft het bedrijfspand De Vest 62 in Valkenswaard gekocht door middel van een sale en leaseback transactie. 

Het gebouw meet in totaal 9500 m² kantoor- en bedrijfsruimte en is langjarig verhuurd aan Kobefab international. Het pand is staat op industrieterrein Schaapsloop, waar bedrijven zoals VDL Bus & Coach, ZND Draad, Brabantia en MCB zijn gevestigd. Het pand is goed bereikbaar via de nabijgelegen A2. De aankoop van het gebouw past goed in de lange termijn investeringsstrategie van Sagax.

Kobe interior design is een merk van Kobefab International en omvat een collectie gordijn- en meubelstoffen. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De producten van Kobefab worden in meer dan 50 landen gedistribueerd en door professionals en eindgebruikers gebruikt.

Sagax is een vastgoedonderneming met als doelstelling het beleggen in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment en sinds 2016 actief in Nederland. Inmiddels omvat de Nederlandse portefeuille 310.000 m² bedrijfsruimte verdeeld over 47 objecten met 116 huurders. De gehele vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 539 objecten met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 3.021.000 m². Sagax heeft objecten in eigendom in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

AB Sagax is beursgenoteerd aan de Nasdaq Stockholm, Large Cap.