Ruim 200 nieuwe woningen op de voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed

Op de voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in Vreewijk komen ruim 200 nieuwe woningen.

Op 18 juli ondertekenden Jos Melchers Directeur Gebiedsontwikkeling Cluster Stadsontwikkelingen Hermineke van Bockxmeer Concerndirecteur Stadsontwikkeling
van de gemeente Rotterdam, directeuren Marco Praagman, Philip van der Ent en Bart Dura van Impact Vastgoed, Menno Riemersma, directeur Programma Integrale Bouw van het Erasmus MC en Rachel Maréchal directeur, de heer T. Beishuizen voorzitter van het bestuur en de heer T. van der Poel penningmeester van het bestuur van het Familiehuis Daniel den Hoed, de overeenkomsten voor de ontwikkeling op voormalige Erasmus MC-Daniel den Hoed.

Het Zuiderhof telt straks ongeveer 475 woningen, waarvan circa 220 koop- en huurwoningen op de voormalige Erasmus MC-Daniel den Hoed komen: circa 80 eengezinswoningen aangevuld met circa 140 appartementen, 30% van de woningen zullen ontwikkeld worden voor het middensegment huur. Dit type woningen is belangrijk voor Rotterdam-Zuid: er zijn er te weinig van en met de komst van deze nieuwe huur en koop woningen kan de doorstroming op Zuid op gang komen. De al opgeleverde woningen rondom het voormalige Zuiderziekenhuis zijn daar een goed voorbeeld van.

Laatste nieuws

Evenementen