Ruigrok kwartiermaker vitale binnensteden

Arno Ruigrok, jarenlang een bekend gezicht bij projectontwikkelaar Multi, is aangesteld als kwartiermaker van de Ciy Deal Vitale Binnensteden. 

In de City Deal Vitale Binnensteden experimenteren 6 koplopergemeenten samen met 3 ministeries om van binnensteden een bruisende en toekomstbestendige plek te maken. De toekomst van de Nederlandse binnenstad staat al geruime tijd onder druk door onder meer de structurele verplaatsing van winkelgedrag naar online met leegstand tot gevolg. De coronacrisis heeft de veranderingen in de winkelstraat verder versneld. 

Basis voor de City Deal vormt de Verkenning G6 Binnensteden: Sturen op transformatie (Bura/Stec, 2022) en de samenwerkingsagenda die door de G6-steden op basis hiervan is opgesteld.

Ruigrok beschikt over een ruime ervaring op het snijvlak van ontwikkeling van commercieel vastgoed en ruimtelijke planning. Tot begin 2018 werkte hij ruim 18 jaar in diverse functies voor Multi, op het gebied van onderzoek, conceptontwikkeling, marketing en acquisitie. Hierna ging hij verder als zzp'er en richtte hij zich op overheden en marktpartijen voor onderzoek, advies en interim-management op het gebied van ruimtelijke ordening en vastgoed, vooral centrumlocaties.