Rochdale realiseert 213 huurwoningen in Zaanstad

Rochdale heeft een koop- en ontwikkelovereenkomst getekend voor het bouwen van 213 sociale huurwoningen aan de Houthavenkade in Zaanstad.

De koop- en ontwikkelovereenkomst is getekend met Porten Houthavenkade, een ontwikkelcombinatie bestaande uit Porten Development en Ten Brinke. Het voormalige bedrijventerrein wordt door de ontwikkelaar getransformeerd tot een woonwijk met 700 woningen. De dertig procent sociale huur die met de gemeente Zaanstad is afgesproken wordt ‘uitgenomen’ door Rochdale. 

De woningen die Rochdale laat bouwen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlak van 46 m², en zijn gericht op één- en tweepersoonshuishoudens. Een deel is speciaal bestemd voor jongeren tot 24 jaar. Er komt een gedeelde daktuin met andere bewoners. De woningen worden aangesloten op bodem-warmte en koude-opwekkingsinstallatie van Equans.

Komende zomer wordt gestart met de sloop van bestaande opstallen en sanering van de grond. De start van de bouw begint in het derde kwartaal van 2022. De oplevering van de bouw is uiterlijk het vierde kwartaal van 2025. Met de bouw is een bedrag van ongeveer € 39 mln gemoeid.