Retail Estates koopt voor € 47,2 mln in Spijkenisse

Retail Estates heeft retailpark Spijkenisse bestaande uit 23 winkelunits en een restaurant gekocht. Het complex heeft een bebouwde oppervlakte van 28.273 m².

De koopprijs bedraagt € 47,2 mln en levert een nettohuurincasso op van € 3,1 mln (inclusief ERV leegstaande winkelruimte van € 0,13 mln) dat een aanvangsrendement van 6,53% vertegenwoordigt.

Verkoper is een particuliere belegger. Retail Estates is een Belgisch, inmiddels ook aan de Nederlandse beurs genoteerd bedrijf dat wil uitbreiden in Nederland.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad van het retailpark ligt op 95,88 % als gevolg van de recente sluiting van het Blokker-tuin verkooppunt. Verwacht wordt dat die winkelunit op korte termijn kan ingevuld worden. De fair value bedraagt volgens de vastgoeddeskundige Cushman & Wakefield € 43,3 mln.

Met bouwjaar 2009-2011 is Retailpark Spijkenisse één van de recentste retailparken van Nederland. Het park is gelegen op de zichtlocatie aan de afrit van de autosnelweg A15 die deel uitmaakt van de ringweg van Rotterdam.

Nederlands team
Met deze transactie heeft Retail Estates in het totaal € 378,2 mln geïnvesteerd in de verwerving van retailparken op 10 locaties die samen 168 winkelunits tellen. Zij zijn allen gelegen in de Randstad Holland, het centrum en het zuiden van Nederland. Deze regio’s genieten de voorkeur van Retail Estates, gelet op hun gunstige economische en demografische ontwikkeling. De investeringen worden beheerd door een team van Nederlandse medewerkers die actief zijn vanuit het Nederlandse hoofdkantoor dat in Leiderdorp gelegen is.

Arpentus Corporate Finance heeft de verkoper begeleid. Het totale traject van verkoopplan tot handtekeningen nam 9 maanden in beslag. Tijdens het traject wist Arpentus een drietal serieuze gegadigden aan tafel te krijgen, wiens ideeën en plannen aansloten bij waar de woonboulevard voor staat. Dat was wezenlijk voor de voormalig eigenaar. Voor de juridische expertise is gebruik gemaakt van de diensten van het advocatenkantoor Van den Herik & Verhulst.