René Penning aan de slag bij Bureau Stedelijke Planning

René Penning is vanaf 1 januari 2020 als senior consultant wonen verbonden aan Bureau Stedelijke Planning. 

Het onderzoeks-, advies- en projectmanagementbureau richt zich met de komst van Penning actief op de groeiende vraag vanuit woningcorporaties. Penning heeft ruim 25 jaar ervaring op de woningmarkt, waarvan de afgelopen tien jaar als manager vastgoed bij woningcorporaties Dunavie en Woonwaard. Daarvoor was hij actief als projectontwikkelaar bij Vesteda en Portaal.

Frans Wittenberg, managing consultant wonen en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning: “We merken in de markt een groeiende vraag vanuit woningcorporaties naar onze diensten. Maatschappelijke thema’s als vergrijzing, wonen en zorg en verduurzaming hebben grote effecten op de woningportefeuilles van corporaties. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om daarin te ondersteunen. Niet alleen met advies. Ook de implementatie kunnen we begeleiden: denken en doen. Daarnaast merken we dat we corporaties goed kunnen ondersteunen bij vraagstukken rondom woningbehoefte (middenhuur, wonen en zorg)) en gebiedsvisies. Met de komst van René Penning geven we een boost aan onze dienstverlening voor woningcorporaties.”

Bureau Stedelijke Planning verricht al 23 jaar onderzoek en adviseert over de ruimtelijke planning van winkels, woningen, kantoren, bedrijven en vrijetijdsvoorzieningen in stedelijke gebieden en regio’s. Daarnaast levert het bureau project- en procesmanagers op het gebied van de stedelijke ontwikkeling. Het bureau bestaat uit circa 40 medewerkers en is gevestigd in Gouda en Amsterdam.