Real IS stelt Europees fonds open voor particuliere beleggers

Real IS stelt zijn open-end vastgoedfonds Real IS Invest Europa open voor particuliere Duitse beleggers. Dit fonds investeert ook in Nederlands vastgoed.

Het fonds gaat beleggen in verschillende asset classes en locaties in Europa in de categorie 'business core en core plus-vastgoed', aangevuld met 'manage to core'. Real IS rekent op een jaarlijkse uitkering van 2 tot 2,5% op fondsniveau.

“De aanhoudend lage rente heeft een steeds grotere vraag naar indirecte vastgoedbeleggingen en open-end vastgoedfondsen tot gevolg. Volgens het BVI is de netto-instroom in dit segment in het eerste halfjaar naar € 6,1 mrd verdubbeld. Met een zeer diverse portefeuille reageren wij op deze vraag en bieden een open-end vastgoedfonds met een duidelijk concept voor particuliere beleggers. We vragen eerst een startkapitaal van onze partners, de spaarbanken, dat we in de volgende stap gebruiken voor de opbouw van een startportefeuille. Pas dan begint de verkoop van de aandelen aan particuliere beleggers. Dat gebeurt via een geselecteerde partnergroep die zich geleidelijk uitbreidt”, aldus Jochen Schenk, ceo van Real IS.

In de eerste vier jaar moet een vastgoedportefeuille met de focus op kantoorpanden uitgebreid met bedrijfspanden en logistiek vastgoed en gecombineerd met gebruikte panden en hotels worden opgebouwd. Voor de opbouw van deze portefeuille zijn naast Duitsland, niet in de laatste plaats vanwege de beleggings- en locatie-expertise ter plaatse, onder andere Nederland, Frankrijk, Ierland en Spanje aangewezen als mogelijke regio’s om te beleggen.

Real IS Invest Europa is het eerste open-end publieke vastgoedfonds van Real IS. Op 2 mei 2019 gaf de BaFin de toestemming om van start te gaan. Voor de officiële start van de verkoop van de aandelen aan particuliere beleggers zal een duidelijk gedefinieerde startportefeuille met een beleggingsvolume van € 200 mln beschikbaar zijn, naar alle waarschijnlijkheid bestaande uit drie tot vier panden. Particuliere beleggers kunnen vanaf 2020 in het fonds beleggen.

Laatste nieuws

Evenementen