QX koopt in Gouda deel kantorencomplex voor transformatie

QX Real Estate heeft de overeenstemming bereikt met bouwbedrijf Boele van Eesteren over de aankoop van 2024 m² kantoorruimte in het project Ronsseveld in Gouda.

Het betreft de begane grond en de eerste verdieping van de gebouwen Ronsseburght en de Ronssetoren. Beide gebouwen maken deel uit van het Project Ronsseveld dat door Boele en Van Eesteren tussen 2005 en 2017 is gerealiseerd in samenwerking met Zorgpartners.

Het project is gelegen tussen het station van Gouda en het Groene Hart ziekenhuis op korte afstand van het centrum.

Van het aangekochte deel is 884 m² verhuurd aan twee zorggerelateerde instellingen, te weten Zorgpartners en Penders Voetzorg. De overige 1144 m² op de eerste verdieping zal worden getransformeerd tot tien appartementen met elk een oppervlakte van ruim 100 m² die worden verhuurd voor gemiddeld € 1200 per maand. In januari zal worden gestart met de uitvoering en de oplevering is gepland in mei 2019.

Het project zal worden ondergebracht in een Besloten Fonds voor Gemene Rekening waarvan het asset management wordt verricht door QX Real Estate.

De aankoop werd begeleid door Heeren Vastgoed in opdracht van de verkoper en door De Lobel en Partners aan de zijde van de koper. De juridische begeleiding is verzorgd door Albicher Notariaat.