Prijs nieuwbouwkoopwoning in Q3 met 17% gestegen

Nieuwbouwkoopwoningen waren in het derde kwartaal van 2018 17% duurder dan een jaar eerder, terwijl de prijzen van bestaande koopwoningen stegen met 9,2%.

De prijs van een koopwoning is daarmee gemiddeld gestegen met 10,2% en daarmee is Nederland na Slovenië het land met de grootste prijsstijging in de Europese Unie. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster. Tegelijkertijd daalde het aantal verkochte woningen in het derde kwartaal van 2018, vergeleken met een jaar eerder.

In de afgelopen drie jaar waren de verkoopprijzen van koopwoningen elk kwartaal hoger dan een jaar eerder. De stijgende trend in de prijsontwikkeling zet door in het derde kwartaal. De prijzen van nieuwbouwkoopwoningen stijgen nu vier kwartalen op rij sterker dan de prijzen van bestaande koopwoningen.

In het derde kwartaal zijn ruim 63.000 woningen verkocht - bijna 57.000 bestaande en meer dan 6000 nieuwbouwwoningen. Dit is 7,4% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij nieuwbouw- als bestaande koopwoningen is het aantal verkochte woningen elk kwartaal van 2018 lager dan een jaar eerder.

Laatste nieuws

Evenementen