Politie verkoopt weer 8 politiebureaus

Binnenkort start de derde verkoopronde van voormalige politiegebouwen in Nederland.

In deze derde verkoopronde worden op 5 oktober 2017 acht objecten online verkocht via nationalevastgoedveiling.nl. De verkoop van de andere vier – grotere - objecten wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 gestart

Cushman & Wakefield is betrokken bij de verkoop. TeekensKarstens Notarissen is als notaris betrokken bij de verkoop.

Eerder dit jaar begeleidde Cushman & Wakefield al twee online verkooprondes van voormalige politiegebouwen voor de Politie. In totaal worden 29 objecten namens de politie verkocht.

De objecten die vanaf 5 oktober 2017 online worden aangeboden liggen in Borne, Denekamp, Rotterdam, Hardinxveld-Giessendam, Geertruidenberg, Vessem, Geleen en Maastricht. Tot en met 4 oktober 2017, een dag voor de online verkoop, is het mogelijk een (voorwaardelijke) onderhandse bieding in te dienen bij de notaris. De onderhandse biedingen worden de dag na de veiling, 6 oktober 2017, geopend en vergeleken met de online biedingen. 

Naar verwachting start in het 4e kwartaal van 2017 de verkoop van vier grotere voormalige politiegebouwen met een herontwikkelingspotentie. Deze objecten, gelegen in Lelystad, Loosdrecht en Leiderdorp, worden verkocht via een gestructureerd, onderhands verkoopproces. Potentiële kopers kunnen zich kenbaar maken bij Cushman & Wakefield.