Plegt-Vos plaatst eerste van 208 flexwoningen in Amersfoort

Plegt-Vos heeft afgelopen week de eerste van in totaal 208 tijdelijke flexwoningen geplaatst van het project De Pionier op de hoek van de Amsterdamseweg en de Geldersestraat in Amersfoort.

De Pionier bestaat uit twee woongebouwen en een langgerekt gebouw langs de Amsterdamseweg. Het complex heeft gedeelde voorzieningen, zoals een wasserette en creatieve werkunits. Tussen de gebouwen ligt een groene buitenruimte om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Alle 208 studio's hebben voorzieningen om zelfstandig te wonen, zoals een eigen badkamer en keuken. De woningen hebben woonoppervlakte van circa 18,5 m².

Wat het project bijzonder maakt, is dat het om tijdelijke huisvesting gaat door middel van modulaire flexwoningen. Het is de bedoeling dat de woningen na circa 10 jaar elders geplaatst worden. Op die manier worden de woningen hergebruikt en kan er op een andere plek weer een oplossing worden geboden voor het tekort aan woningen.

De woningen voorzien in de grote behoefte aan betaalbare woningen in Amersfoort. Het project is een gezamenlijk initiatief van de Amersfoortse corporaties Omnia Wonen, Portaal en gemeente Amersfoort.

Over drie maanden staan alle 208 woningen op hun plek. De eerste bewoners van de Pionier zullen al in mei hun intrek nemen in hun nieuwe woning.