PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor BAM Infra

PingProperties heeft de huurovereenkomst met BAM Infra met betrekking tot H.J. Nederhorststraat 1 te Gouda verlengd tot eind 2031.

Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 8600 m² met 229 parkeerplaatsen en is volledig verhuurd aan BAM. BAM heeft al sinds 1971 binding met de locatie, er werken zo’n 500 medewerkers.

PingProperties gaat het gebouw verduurzamen naar energielabel A. Dit gaat samen met een langjarige verlenging van de huurovereenkomst. Dit jaar wordt het gebouw, in nauwe samenwerking met BAM (als huurder én als aannemer), verduurzaamd. De daken en gevels worden geïsoleerd en op alle parkeerterreinen komen solar carports. Dit is een zichtbare verduurzaming van het gebouw om het zo tot een duurzaamheidsicoon te vermaken. BAM realiseert hiermee een substantiële besparing in het verbruik van elektriciteit en gas.

95% van de portefeuille Energielabel A
In totaal verwacht PingProperties dit jaar ruim 70.000 m² kantoorruimte te verduurzamen naar energielabel A. In Groningen het Cascade-complex (35.000 m²), in Den Bosch het hoofdkantoor van Canon (11.300 m²), in Gouda het gebouw van BAM Infra (8.600 m²) en in Arnhem het hoofdkantoor van Teijin (16.200 m²). Hiermee verwacht PingProperties eind dit jaar 95% van haar corporate office portfolio op energielabel A of hoger te hebben.

Het verduurzamen van bestaande kantoren is iets wat al jaren hoog op de agenda staat bij PingProperties. Gebouwen worden voorzien van energiezuinige verlichting, intelligente en energie-efficiënte verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen. De afgelopen jaren heeft PingProperties heel wat vierkante meters verduurzaamt, waaronder Luna ArenA (15.600 m²) in Amsterdam, het Vodafone hoofdkantoor in  Maastricht (16.000 m²), het kantoorgebouw van BAM aan de Runnenburg 34 te Bunnik (2.000 m²) en het Heijmans-hoofdkantoor in Rosmalen (10.200 m²).

Eerder verduurzaamde PingProperties Trappenburch in Utrecht (6.700 m²) en het Hotel ibis Styles Amsterdam Airport (5.800 m², 143 kamers) naar energielabel A. In 2016 is ook het eerste LEED Platinum certificaat voor grootscheepse renovatie van een kantoorgebouw in Nederland verleend aan het Siemens hoofdkantoor in het Haagse Beatrixkwartier (29.000 m²).