PROVADA VanWonen start woningfonds voor huurwoningen

Op de Provada heeft VanWonen zijn Woningfonds gepresenteerd. Daarmee wil VanWonen niet alleen koopwoningen bieden, maar ook huurwoningen.

De gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord- en Oost-Nederland richt zich met het Woningfonds op de markt voor middendure huur. ‘Het streven is om met ons woningfonds huurwoningen te ontwikkelen voor een groeiende groep mensen in het middensegment waar op dit moment onvoldoende aanbod voor is’, aldus Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen. ‘Exploitatie en beheer houden we dan in eigen hand, waardoor we aanwezig blijven in de gebieden waar we werkzaam zijn. Dat sluit aan bij onze bedrijfsvisie, die we ‘De Nieuwe Stijl VanWonen’ genoemd hebben: we willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt.’

In het Woningfonds worden huurwoningen ondergebracht, te beginnen met woningen in het Kraanbolwerk in Zwolle. Daarna worden onder andere projecten in Groningen, Hengelo en Nijmegen verwacht. VanWonen wil woningen en leefomgevingen realiseren voor een lange periode, die met minimale aanpassingen ook in de verdere toekomst aan alle wensen en eisen voldoen. Duurzaamheid in de brede zin: in levensduur, met oog voor het klimaat (circulariteit, groen in de omgeving), maar ook sociale duurzaamheid door kansen te creëren voor iedereen.

Foto: algemeen directeur Alfred Bolk (l) en financieel directeur Chris Stam van VanWonen ondertekenen de intentieverklaring voor de start van het woningfonds.