PROVADA Synchroon en Van Wijnen bouwen woningen in Blaricum

Woensdag tekenden Synchroon en Van Wijnen de co-makersovereenkomst voor de nieuwbouw van 29 koopwoningen in Blaricum.

Het project Gooise Marke bestaat uit rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project ligt bij de entree van de Blaricummermeent en sluit aan op het oeverpark en de rivier De Meentstroom.

De locatie is geruime tijd in bezit van Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en zou aanvankelijk worden ontwikkeld als kantoorlocatie. De ontwikkelingen in het gebied en in de markt hebben in samenwerking met de gemeente Blaricum geresulteerd in een woonplan. Van Wijnen heeft in de Blaricummermeent heeft al diverse projecten gerealiseerd, en werd nu gevraagd mee te denken bij planoptimalisaties en het volledig ontzorgen van de opdrachtgever bij kopersadvisering.

De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude Blaricumse brinkdorp. Deelplan Gooise Marke is ontworpen door Wubben Chan Architecten. Hierbij stond duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Alle woningen worden gasloos gebouwd. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van warmtepompen.