PROVADA Change= realiseert 600 appartementen in Leidsche Rijn Centrum

De gemeente Utrecht en maatschappelijk conceptontwikkelaar Change= hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 600 betaalbare huurappartementen (huur onder de 1e sociale aftoppingsgrens) in Leidsche Rijn Centrum.

Op kavel E7 en E8 naast de Cinemec en station Leidsche Rijn wordt een nieuw hoogwaardig wooncomplex gerealiseerd voor met name werkende jongeren op basis van het Change= concept: Werken, wonen, leren, leven en sinds kort ook zorg & welzijn, mobiliteit, en veiligheid.

De gemeente Utrecht had een kwalitatieve tender voor de locatie uitgeschreven en heeft Change= als ontwikkelaar geselecteerd. In de tender is geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en conceptuele invulling. Het ontwerp van het complex is van de architectencombinatie Storimans Wijffels Architecten en INBO. Het gebouw zal extreem duurzaam worden ontwikkeld met een EPC van -/- 0,5. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft Change= een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Greenchoice.

De bouw van het complex zal geschieden door BAM Wonen op basis van het Engineer & Build principe vanuit een BIM model. Hiertoe hebben Change= en BAM Wonen een overeenkomst gesloten.
Change= beheer zal de woningen voor 20 jaar gaan beheren middels haar ‘Living-as-a-Service’ platform. Huurders kunnen hierbij gebruik maken van een groot aantal voorzieningen die passen bij de flexibele levensstijl van hedendaagse jongeren.

De bouw zal in het eerste kwartaal van 2019 starten. Naar verwachting zullen de woningen circa twee jaar later sleutelklaar worden opgeleverd. Change= heeft Capital Value ingeschakeld om de verkoop te begeleiden.

Het project in Leidsche Rijn is de derde ontwikkeling van Change=. De eerste twee projecten zijn gerealiseerd in Amsterdam. Change= stelt zich ten doel om in alle grote steden wooncomplexen te realiseren op basis van het eerder genoemde concept.