PROPERTYNL Briefing: ‘Herontwikkeling is de beste manier om aan eersteklas vastgoed te komen’

PropertyNL Briefing Nieuwe Ontwikkelaars 14 november

 

 

(Her)ontwikkeling is momenteel de aantrekkelijkste aanpak voor  beleggers om de rendementsdoelstellingen te halen. Courante gebouwen zijn nauwelijks meer te koop en er is in Nederland een enorme voorraad verouderde gebouwen. Uit een recente enquete (Emerging Trends) onder 818 leidende Europese professionals, in meerderheid investeerders, van Urban Land Institute (ULI) blijkt dat tweederde van de respondenten deze mening onderschrijft.

De razendsnel groeiende behoefte aan creativiteit zorgt ervoor dat de ontwikkelaar weer helemaal terug is in het vastgoedproces. Maar dat betekent geen haastige terugkeer naar het speculatief ontwikkelen.

Tijdens de Briefing Nieuwe Ontwikkelaars op 14 november zullen marktleiders in ontwikkeling als Bas van Veggel (COD, B.Building Business) en Bart Meijer (MRP) uit de doeken doen waar je als belegger op moet letten qua risicostrategie, asset management en herontwikkeling om vastgoed nieuw leven in te blazen. Specialistische ontwikkelaars Gerad Schoenaker (SENS Real Estate), Toon Haverals (van het Belgische Life) en Michel Leemhuis (Kadans) schetsen tegen de achtergrond van de steeds verdergaande urbanisatie waar de kansen liggen voor investeerders.

Een belangrijk thema tijdens de Briefing is ook de grote behoefte aan herontwikkeling in Nederlandse stedelijke gebieden. Sinds de late jaren tachtig is er geen serieuze ontwikkelingscyclus meer geweest. Gevolg is dat er een grote voorraad is van gebouwen van twintig jaar of ouder, die óf grondig herontwikkeld moeten worden óf moeten worden afgebroken. Herontwikkeling is momenteel een zeer aantrekkelijke strategie.

Aanmelden? Klik op deze link.