PMT investeert € 100 mln in Barings European Core Property Fund

Pensioenfonds voor Metaal en Techniek (PMT) heeft op voordracht van fiduciair manager MN besloten € 100 mln extra te committeren aan het open eind Barings European Core Property Fund (BECPF), met als doelstelling een deal closing in Q2.

In 2017 is PMT een van de belangrijkste investeerders geweest in dit fonds met een commitment van € 150 mln. Het fonds heeft in de loop van 2017 diverse institutionele investeerders aangetrokken en heeft nu voldoende in kas om door te kunnen groeien tot een bruto vastgoedwaarde van ruim boven het miljard. Het nagestreefde rendement van dit fonds is netto (na verrekening van de beheervergoeding) tussen de 7-8%, gemeten bij een financieringsgraad van 20-30%. De leegstand bedraagt minder dan 2%. De afgelopen 12 maanden noteerde het fonds een netto rendement van 15,3% (INREV maatstaven).

Het fonds heeft diverse assets in Amsterdam, Berlijn, Lille, Londen, Milaan, Malmö en Madrid, verspreid over de sectoren logistiek, winkels, kantoren. Op het gebied van duurzaamheid streeft de manager een hoge mate van duurzaamheid na. Daarnaast zet de manager in op verhuur van woningen in groeisteden.

In totaal heeft PMT sinds 2014 € 1,4 mrd gecommitteerd aan Europees core vastgoed. PMT heeft een beleggingsbeleid waarbij in Nederland via direct vastgoed wordt geïnvesteerd en via fondsen in Europa. In Nederland wordt de portefeuille rechtstreeks opgebouwd door MN. In Europa gebeurt dit door MN via externe managers, zoals Barings.