Oostenrijkers investeren miljoenen in Overhoeks Toren-Project

De Oostenrijkse ontwikkelaar IES Immobilien, een familiebedrijf, en investeerder INVESTER United Benefits investeren in de noordelijke IJ-oever van Amsterdam. Het te ontwikkelen gebied is 100.000 m² groot en wordt voor een driecijferig miljoenenbedrag ontwikkeld.

De noordelijke IJ-oever van Amsterdam krijgt de komende jaren een nieuwe skyline met twee hoge torens waarin een hotel, congrescentrum en appartementen gevestigd worden. De huidige marktwaarde van het project, dat in mei van start gaat, is € 360 miljoen.

Het te ontwikkelen gebied is 100.000 m² groot en wordt voor een driecijferig miljoenenbedrag ontwikkeld door de Oostenrijkse ontwikkelaar IES Immobilien, een familiebedrijf, en investeerder INVESTER United Benefits. Verwachte oplevering is in 2020 en de bouw zal uitgevoerd worden door ZÜBLIN Nederland.

Het project omvat een 110 meter hoog viersterrrenhotel, dat al voor 50 jaar verhuurd is aan Duitsland’s grootste hotelketen Maritim Hotelgesellschaft, en heeft 579 kamers. De eerste toren wordt qua hoogte de derde toren van Amsterdam en huisvest een conferentie- en congrescentrum met een capaciteit van 4000 mensen, waarmee het de tweede congreslocatie van Amsterdam wordt (na de Rai).

De tweede toren van 101 meter zal 230 appartementen bevatten met een totaal vloeroppervlak van 24.000 m². De woontoren is gericht op het topsegment en combineert moderne architectuur met flexibele plattegronden en vijf appartementsgroottes, van penthouses tot appartementen voor singles. Elk appartement wordt voorzien van een privé loggia of balkon en directe toegang tot de spa en wellness faciliteiten van het hotel.

Franz Kollitsch, mede-oprichter van INVESTER United Benefits GmbH: “De ontwikkeling van het Congreshotel & Woontoren Overhoeks vertegenwoordigt een belangrijke bijdrage voor de toekomstige skyline en economische vooruitgang van Amsterdam. Het is ook een belangrijke mijlpaal voor INVESTER in onze internationale expansie omdat het ons tot de grootste Oostenrijkse vastgoedbelegger in de Benelux maakt.”

IES Immobilien- Projektentwicklung GmbH is een Oostenrijks familie gerund bedrijf en eigendom van Dr. Markus Teufel. Het bedrijf heeft al een aantal projecten in Amsterdam opgeleverd en heeft een track record in internationale projecten in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, België en Hongarije.

INVESTER United Benefits GmbH, met het hoofdkantoor in Wenen, is een initiator van vastgoedbeleggingen in Centraal Europa met een focus op Duitsland, Oostenrijk en Nederland. De vastgoedprojecten in portefeuille hebben een totale waarde van € 1 mrd.