Officiële start bouw voor De Vlindertuin te ‘s Gravenzande

Woensdag 6 december heeft wethouder Rijneveen van de gemeente Westland een vloerplaat gelegd als symbolische start van het project De Vlindertuin te ‘s Gravenzande.

In De Vlindertuin realiseert Vorm 129 koopwoningen en 121 vrij sector huurwoningen. Afnemer van de huurwoningen is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, in opdracht van één van de pensioenfondsen waarvoor zij het vermogen beheert.

De Vlindertuin, dat aansluit op nieuwbouwwijk Dijckerwaal 1, is het tweede deelplan in het zuidelijke deel van Waelpark. De aanwezigheid van water en groen zijn belangrijke kwaliteiten van het nieuwe woongebied. Het groene karakter wordt met name bepaald door de ecologische zone die door Waelpark zal lopen en deel uitmaakt van de Poelzone. De Vlindertuin wordt bereikbaar via de door de gemeente Westland te realiseren ontsluitingsweg, die aansluit op de Naaldwijkseweg. In deze 1e fase worden 24 rijwoningen 8 twee-onder-een-kapwoningen voor particuliere kopers en 70 rijwoningen voor Syntrus Achmea gerealiseerd. Verwachte oplevering is 1e kwartaal 2019.