Nieuw bestuur voor Stichting Den Haag Nieuw Centrum

Stichting Den Haag Nieuw Centrum heeft een nieuw bestuur. Daan van Helsdingen (Flow Real Estate) heeft na 3 jaar het voorzittersstokje overgedragen aan Gerad Schoenaker (SENS real estate).

Maarten Kool (AM) blijft voorzitter van de werkgroep Gebiedsontwikkeling en Job Posner (Synchroon) volgt Roel Lamb (CBRE) op als voorzitter van de werkgroep Gebiedsmarketing en zal tevens de rol van secretaris op zich nemen.

Harold van Echteld (Jacobus Recourt) heeft de functie van penningmeester overgenomen van Pieter Vandeginste (ASR Vastgoed Vermogensbeheer).

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Den Haag en ca. 35 marktpartijen en is 24 jaar terug opgericht als aanjager om investeringen in de ontwikkeling van het gebied te bevorderen.

Het gebied DHNC is gelegen ongeveer tussen het Stadhuis via Centraal Station, Beatrixkwartier tot aan station Laan van NOI. Dit gebied wordt gezien als het Haagse Central Business District onderdeel uitmakend van het centrum van Den Haag. De stad staat voor een grootstedelijke maar ook steeds complexere ontwikkelopgave. Dit vraagt erom dat marktpartijen en de gemeente steeds eerder en vaker de samenwerking zullen moeten aangaan.

De SDHNC kenmerkt zich sterk als netwerk club met zeer hoogwaardige afspiegeling (beslissers) van de doelgroepen in relatie tot het gebied. Om de belangen van SDHNC te behartigen als zakelijk onderdeel van het centrum van Den Haag, maakt de SDHNC onderdeel uit van de Stichting Binnenstad. De stichting zal zich in de komende jaren, gezamenlijk met de gemeente Den Haag, inzetten voor de ontwikkeling en realisatie van het Central Innovation District die is gelegen tussen de drie stations Centraal Station, Laan van NOI en Hollandsspoor.