Nieuw beleggingsfonds Warburg-HIH investeert ook in Nederland

De Duitse vastgoedinvesterder Warburg-HIH start een nieuw open-ended fonds voor institutionele beleggers die € 500.000 of meer willen investeren. Het fonds wordt op de markt gebracht door de M.M. Warburg & CO bank.

‘We hebben een nieuw product waarmee beleggers een hoge mate van diversificatie kunnen bereiken met een relatief kleine inleg’, aldus Mirco Himmel (foto), deputy head of Asset Management Market bij de M.M.warburg & CO-bank.
‘De investeerders die we voor ogen hebben, bijvoorbeeld in het reservesegment en spaarbanken, zijn specifiek degenen die hun gehele vastgoedratio in één product willen dekken, maar tegelijk de best mogelijke spreiding willen realiseren.’

De strategische focus van het fonds ligt op Duitsland en belegt met name in kantoren, detailhandel, logistiek en woningen. Bovendien zal het fonds investeringen in Europese kernlanden mogelijk maken, zoals Frankrijk, de Benelux-landen en Oostenrijk.

‘Ons doel is om een breed gediversifieerd vastgoedfonds op te zetten met het risicoprofiel Core / Core + en een jaarlijks dividendrendement van 3,5 tot 4%’, aldus Christian Kramp, hoofd Multi-Manager Business bij Warburg-HIH Invest.