Nexperia sluit huurcontract voor hoofdkantoor in Nijmegen

Nexperia heeft een 10-jarige huurcontract afgesloten voor kantoor ‘52 Nijmegen’. Cyclus Property verzorgt het commercieel beheer van het pand, dat is ondergebracht in een fonds van Savills Investment Management.

Cyclus Property heeft ‘52 Nijmegen’ omgezet in een multi-tenant gebouw. Nexperia huurt er 4887 m² en 111 parkeerplaatsen.

Nexperia is een voortzetting van de divisie Standard Products van NXP. Het produceert jaarlijks ongeveer 10.000 verschillende soorten chips, voornamelijk voor de automobielindustrie. In totaal produceert Nexperia jaarlijks ongeveer 85 mrd halfgeleidercomponenten. De producent heeft 11.000 medewerkers in Azië, Europa en de VS. De locatie van Nijmegen zal dienst doen als wereldwijd hoofdkantoor en omvat ook laboratoria.

Kantoor 52 heeft nu twee grote huurders, aangezien ook Royal HaskoningDHV in Q1 2015 naar het pand is verhuisd. Andere huurders zijn technologie- en dienstverleners. Na de herontwikkeling van het gebouw zijn nog vier gehele verdiepingen en meerdere kleinere eenheden te huur.

Naast ‘52 Nijmegen’ is Cyclus Property ook de strategische partner van Savills Investment Management voor de Colisee en Odyssée-woningen in Deventer.