Neprom heeft grote twijfels over regulering middenhuur Amsterdam

De Neprom heeft grote twijfels over de haalbaarheid van de woningbouwplannen van de Amsterdamse coalitie. Voorzien wordt dat investeerders door de voorgenomen eeuwigdurende regulering van huurwoningen in het middensegment massaal afhaken.

De nieuwe coalitie wil 7.500 nieuwe woningen per jaar bouwen en zet zwaar in op sociale huur en middeldure huur. Het voorgenomen bouwprogramma heeft betrekking op de periode tot 2025. Volgens de gemeente zijn voor de komende jaren al zoveel koop- en ongereguleerde huurwoningen geprogrammeerd, dat nieuwe plannen alleen mogen bestaan uit sociale huur en gereguleerde middenhuur.

De coalitie wil daarbij het huurniveau voor middensegmentwoningen eeuwigdurend reguleren. ‘Aan de marktkant bestaan grote twijfels over de haalbaarheid van deze programmering. Wij vrezen voor het afhaken van investeerders en vertraging door afwachtende initiatiefnemers. Dit alles heeft negatieve consequenties voor de Amsterdamse bouwproductie en de woningmarkt’, aldus de vereniging van projectontwikkelaars. Om de bouwproductie in Amsterdam niet in gevaar te brengen, moet volgens de Neprom de programmering worden aangepast.

img
Redacteur
Profiel