Neil Slater nieuwe CEO Redevco, opvolger van Andrew Vaughan

Per 1 oktober wordt Neil Slater Chief Executive Officer van Redevco.

COFRA Holding AG, Redevco’s aandeelhouder, heeft dat vandaag aangekondigd. Slater volgt Andrew Vaughan, die twintig jaar bij Redevco werkte en twaalf jaar de eerste man was. Slater is afkomstig van Abrdn, waar hij Global Head of Real Estate and Real Assets is.

Onder leiding van Andrew introduceerde Redevco zijn strategie voor leefbare steden, die heeft geleid tot een grotere diversificatie en de eerste toevoeging van kapitaal van derden. Onder zijn leiding verwierf Redevco een meerderheidsbelang in het in Hamburg gevestigde Redos, waarmee een van Europa’s grootste platforms van retail warehouse parken is gecreëerd.

Aantrekken externe investeerders

Boudewijn Beerkens, CEO COFRA Holding AG: ‘Het is mij een genoegen om Neil als nieuwe CEO van Redevco te verwelkomen. Hij heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van de groei van beheerd vermogen en het aantrekken van externe investeerders in een multi-assetomgeving, wat past in de strategie van COFRA om meer kapitaal van gelijkgestemde derden aan te trekken voor onze beleggingsstrategieën.’

Bij Abrdn heeft Slater als Global Head of Real Estate and Real Assets leidinggegeven aan een bedrijf in reële activa met een beheerd vermogen dat is gegroeid tot 50 miljard Britse pond. Hij heeft leidinggevende functies bekleed bij Abrdn, Standard Life en Man Group in Londen, Zürich, Tokio en Edinburgh.