NSI sluit overeenkomst voor herfinanciering van € 480 mln

NSI heeft een herfinanciering ter waarde van € 480 mln afgesloten bij vijf banken en hiermee de leningskosten verlaagd.

NSI heeft de ongedekte gesyndiceerde kredietfaciliteit geherfinancierd bij ABN Amro, Belfius, Deutsche Bank, ING en Rabobank. In de nieuwe overeenkomst zijn de marges lager en worden de looptijden van de faciliteit ingesteld voor een nieuwe looptijd van 5 jaar.

De gemiddelde looptijd van NSI stijgt tot 5,5 jaar vanaf 3,1 jaar eind december 2017. Een vermindering van de marge, die een impliciete credit rating van beleggingskwaliteit weerspiegelt, resulteert in een kostenpost van 1,9%, van 2,3% eerder.

De termijnlening wordt verlaagd naar € 180 mln en de 'revolving credit facilities' (RCF) worden samengevoegd en verhoogd tot € 300 mln, om meer flexibiliteit te bieden bij het aankopen en verkopen van vastgoed. Zowel de termijnlening als de RCF vervallen nu in april 2023. De RCF biedt een optie om de looptijd twee keer met een jaar te verhogen, tot uiteindelijk april 2025.

In overeenstemming met het rentedekkingsbeleid van NSI zullen nieuwe swapcontracten worden overeengekomen in lijn met de onderliggende financiering.

Deze transactie draagt bij aan de strategie van NSI om de looptijden van schulden te verlengen en tegelijkertijd de totale financieringskosten te verlagen. Nu de eerste leningen vervallen in april 2023, de LTV 37,2% bedraagt en 84% van de rentekosten zijn vastgezet of gedekt, heeft NSI een solide balans ter ondersteuning van haar strategie en geplande ontwikkelingspijplijn in de komende jaren.

NSI werd geadviseerd door Axeco Corporate Finance en NautaDutilh. Rabobank trad op als documention agent.

Foto: hoofdkantoor NSI in Hoofddorp