NL Winkelcentra Multi moeten € 300 mln opleveren

Blackstone wil een bedrag van ruim € 300 mln realiseren voor het pakket Nederlandse winkelcentra waarvoor zij een koper zoekt.

Een gevarieerde mix van Nederlandse en internationale investeerders hebben toegang gevraagd tot de dataroom. Eind deze maand moeten de biedingen binnen zijn. Als de prijs op tafel wordt gelegd, zou dat een yield betekenen van 6,75%.

Dit meldt EuroProperty, een publicatie van PropertyNL/EU. Eerder dit jaar meldde het blad dat Blackstone, eigenaar van Multi Vastgoed, de winkelcentra in de verkoop hadden gezet. Cushman & Wakefield is aangetrokken om het verkoopproces te begeleiden. Onder de partijen die serieus geïnteresseerd zijn bevinden zich onder andere Bouwfonds, de Franse asset manager Amundi, de Frans-Britse AEW, Bouwfonds, de in Londen gevestigde private-equity bedrijf Orion Capital Managers en de vastgoedpoot van de Canadese retailer Hundson’s Bay. Laatstgenoemde staat op het punt in Nederland de eerste vestigingen te openen.

Blackstone heeft ook drie winkelcentra van Multi in Portugal te koop gezet en recent een aantal retailbeleggingen in Polen afgestoten. Sinds de overname van Multi Vastgoed door Blackstone heeft het Nederlandse vastgoedbedrijf zich doorontwikkeld van ontwikkelaar naar asset manager van voornamelijk retail bezittingen.

De Nederlandse winkelcentra van Multi waarop geboden kan worden omvat de gehele portefeuille behalve Forum Rotterdam. Dat wordt momenteel ontwikkeld en daar zijn andere afspraken over gemaakt.

De resterende bezittingen zijn verzorgende winkelcentra in meestal kleinere steden. Het gaat om:

Angelslo, Emmen

Stadspoort, Ede

Hamershof, Leusden

Crabbehof, Dordrecht

Helmond Inner City, Helmond

Oudeland, Zwijndrecht,

Overkapel, Utrecht

Liesveld, Vlaardingen

Valkenstaete, Valkenswaard

Wielwijk, Dordrecht

Scheldeplein, Vlissingen

Makado, Alblasserdam

Hanzewijk, Kampen

Deppenbroek, Enschede

Kloosterveste, Assen

’t Gulper Hart, Gulpen

Centerpoort-Nieuwgraaf, Duiven.

Katwolderplein, Zwolle

Schuytgraaf, Arnhem