Multi verhuurt aan shop-laboratorium in Antwerpen

Multi Corporation heeft een overeenkomst gesloten met retail platform RetailDetail voor de vestiging van ‘The Future of Shopping’ in Shopping Stadsfeestzaal in de binnenstad van Antwerpen.

‘The Future of Shopping’ is een laboratorium, waar winkelketens en technologiebedrijven samen de allernieuwste concepten testen. Het innovatieve project beslaat twee verdiepingen van in totaal 5500 m² en opent begin 2020 de deuren voor het publiek.

‘The Future of Shopping’ gaat het winkelgedrag van hun bezoekers meten en analyseren binnen de gestelde kaders van de privacywetgeving. Onderzocht wordt onder andere hoe consumenten reageren op technologische innovaties als artificiële intelligentie, virtual reality, biometrie en gezichtsherkenning, interactieve communicatiesystemen, mobiele betaaltoepassingen en digitale loyalty systemen. Retailers gaan er ook nieuwe producten, innovatieve winkelformules en vernieuwende diensten in de praktijk uitproberen. Zo bereiden ze zich samen voor op de toekomst, waar winkelen een mix zal zijn van fysieke en digitale ervaringen, een samensmelting van beleving en gemak, van emotie en technologie.

De keuze voor Shopping Stadsfeestzaal is weloverwogen, zegt Peter Somers, CEO van RetailDetail: ‘Dit is een iconische plek in het Antwerpse winkelhart, een overdekt winkelcentrum dat jaarlijks wel 6,5 miljoen consumenten verwelkomt. Die bezoekers kunnen ook bij ons komen shoppen. Een ideale ruimte dus om ‘beleving op de winkelvloer’ te testen. We vestigen hier ook onze kantoren en we bouwen een gemeenschap van startups en gevestigde bedrijven, die van elkaar leren.’