Montea investeert in distributiecentrum Bas Logistics

Montea heeft een logistiek distributiecentrum verworven op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Dat ligt tussen Breda en Roosendaal, direct aan de rijksweg A58 (afrit 19).

Het logistiek distributiecentrum bestaat uit 6870 m² opslagruimte en 1730 m² kantoren en is verhuurd aan Bas Logistics.

Montea heeft eveneens een aangrenzend terrein gekocht van 20.808 m² voor de bouw en huur van de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum voor Bas Logistics. De uitbreiding zal bestaan uit circa 9900 m² opslagruimte, een mezzanine van 900 m² en een werkplaats van 570 m². Het build-to-suit project zal tegen april 2018 opgeleverd worden.

Bas Logistics ondertekent een triple-net huurovereenkomst voor een vaste periode van 13 jaar voor het bestaande distributiecentrum en voor een vaste periode van 12,5 jaar voor de uitbreiding. Het bedrijf is een allround logistieke dienstverlener met vestigingen in Etten-Leur (Nederland), Cambiago (Italië) en Bratislava (Slowakije).

Deze transactie vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van € 14 mln (in lijn met de investeringswaarde bepaald door de vastgoeddeskundige), gefinancierd met bankschuld en zal een netto aanvangsrendement genereren van ongeveer 6%.

In de succesvolle kapitaalverhoging van september 2017, kondigde Montea reeds voor € 79 mln projecten in uitvoering aan. Rekening houdend met bovenvermelde investering, wordt dit bedrag opgetrokken naar € 93 mln.