Martijn Kanters treedt aan bij Bureau Stedelijke Planning

Met ingang van 16 november is Martijn Kanters (45) aangetreden als senior consultant bij Bureau Stedelijke Planning. Hij gaat zich richten op de verdere ontwikkeling van strategische advisering en de uitbreiding van de internationale werkzaamheden van het bureau.

Kanters heeft ruim 15 jaar internationale ervaring als adviseur in stedelijke ontwikkeling en vastgoed. Naast voor langere tijd in vier landen gestationeerd te zijn geweest, heeft hij werkervaring in meer dan 10 landen, met name in Centraal- en Oost-Europa.

Na zijn studie Internationale Economie & Economische Geografie (Universiteit Utrecht) was hij van 2000 tot 2005 als projectleider werkzaam bij Ecorys in Rotterdam en Praag. Na een korte tijd als projectontwikkelaar gewerkt te hebben werd hij in 2007 hoofd consulting & research Centraal & Oost Europa bij DTZ. De laatste 6 jaar heeft hij als zelfstandig adviseur gewerkt aan een grote diversiteit aan projecten, hoofdzakelijk op het vlak van strategische planning voor zowel overheden als marktpartijen. Zijn ervaring bestrijkt een breed spectrum van visievorming en strategieën voor stedelijke gebieden, programmering van grootschalige gebiedsontwikkelingen, strategisch asset management en haalbaarheidsonderzoek.

Bureau Stedelijke Planning speelt met de komst van Martijn Kanters in op de stevige groei die het bureau doormaakt. Met zijn zeer brede en internationale ervaring brengt Kanters daarbij een nieuwe dimensie. Pieter van der Heijde (algemeen directeur Bureau Stedelijke Planning): “We zijn blij dat een ervaren en breed onderlegde senior consultant als Martijn Kanters ons bureau komt versterken. We zien veel kansen om verder te groeien in de markt voor strategische advisering. Daarnaast sluit de brede ervaring van Martijn naadloos aan op het integrale karakter van ons bureau”.