MN koopt voor € 125 mln winkelportefeuille

MN heeft deze week namens opdrachtgever PMT voor € 125 mln een winkelportefeuille aangekocht. Het gaat om drie wijkwinkelcentra en twee zogeheten high streets met een totaaloppervlak van ongeveer 34.000 m².

MN neemt in opdracht van PMT de zogeheten ‘Terra Portefeuille’ over van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die optreedt namens eigenaar BPL Pensioen. De portefeuille bevat winkelwijkcentra in Rotterdam, Utrecht en Nieuw-Vennep (Winkelcentrum Getsewoud) en twee binnenstedelijke locaties in Almere (met bovengelegen woningen) en Enschede.

BPL Pensioen verkoopt de portefeuille, omdat winkelbeleggingen niet meer passen in de strategische doelstellingen van het fonds. De opbrengst van de verkoop wordt belegd in onder meer woningen.

MN werd in het aankooptraject bijgestaan door winkelmakelaar Retail Capital uit Amsterdam, het Haagse advocaten- en notariskantoor BarentsKrans en taxateur Colliers International Valuations. Syntrus Achmea Real Estate & Finance werd bijgestaan door vastgoedadviesbureau CBRE en notariskantoor Houthoff.