MN en PMT realiseren laatste fase Fruitbuurt Noord in Utrecht

MN en PMT hebben deze week de laatste fase gerealiseerd van Bloom, het nieuwbouwproject in de Utrechtse wijk Ondiep.

De laatste fase van Fruitbuurt Noord omvat 36 appartementen, voorzien van een balkon, en 44 eengezinswoningen met een achtertuin, voor de verhuur.

Met dit nieuwbouwproject leveren MN en de stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek een bijdrage aan de gewenste stadsvernieuwing. Utrecht heeft een groot tekort aan goede, betaalbare vrije sector huurwoningen. De oplevering van dit nieuwbouwproject volgt 4 jaar na de oplevering van het naastgelegen appartementencomplex, dat bestaat uit 49 woningen. Hiermee heeft PMT 129 (nieuwbouw)woningen in eigendom in de Utrechtse wijk Ondiep.

De appartementen zijn vooral geschikt voor jongeren en ouderen, de eengezinswoningen met name voor gezinnen. Alle woningen waren voor oplevering verhuurd.

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een badkamer en een keuken. Het huurniveau is € 760–1100 per maand voor de appartementen en € 1070–1200 voor de eengezinswoningen. De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 75 m² (gbo)  en de eengezinswoningen van 118 m² (gbo).