Loont het voor steden om groen te zijn?

Luchtvervuiling wordt gezien als het grootste gezondheidsrisico voor de mens en meer dan 60% van de wereldbevolking kampt met waterschaarste.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 8, 30 augustus 2019

Van stadsbesturen wordt verwacht dat zij het voortouw nemen bij het aanpakken van deze belangrijke problemen, maar is het economisch gezien ook voordelig voor hen om dit te doen?

Uit onderzoek van Ans Kolk, Niccolò Pisani, Václav Ocelík en Ganling Wu van de Amsterdam Business School blijkt dat het wel loont om groen te zijn. Internationale bedrijven investeren namelijk liever in groenere steden. Deze bedrijven, die steeds meer betrokken zijn bij het welzijn van werknemers, laten op die manier hun maatschappelijke verantwoordelijk zien in tijden van milieubewustzijn.

Professor Ans Kolk en dr. Niccolò Pisani zijn beiden onderzoekers in de sectie ABS International Strategy and Marketing. Václav Ocelík zit in zijn laatste jaar van de onderzoeksmaster Business in Society bij ABS. Ganling Wu is afgestudeerd als MSc in het Business Administration-programma van de Amsterdam Business School.