Lichte verbetering resultaat Vesteda

Het gerealiseerde resultaat van Vesteda bedroeg over het eerste half jaar van 2018 € 112 mln, vergeleken met € 75 mln een jaar eerder. Exclusief de boekwinst op de portefeuilleverkoop in april, is sprake van een lichte verbetering.

In het eerste half jaar van 2018 heeft Vesteda met twee omvangrijke transacties haar positie in de kernregio's en het middensegment van de Nederlandse woningmarkt verder versterkt. Vesteda verkocht in april een portefeuille met 1.872 overwegend gereguleerde woningen en acquireerde eind juni van NN Group de voormalige Delta Lloyd woningportefeuille met in totaal 6.750 woningen. Als gevolg van deze acquisitie en een positieve herwaardering nam het balanstotaal toe tot € 6,76 mrd.

De bruto huuropbrensten in het eerste half jaar bedroegen € 124 mln (H1 2017: € 122 mln). De netto opbrengsten kwamen uit op € 93 mln ( H1 2017 € 92 mln). De huurderving in het eerste half jaar van 2018 was 3,3%. Aanmerkelijk hoger dan in de eerste helft van 2017. Toen was de huurderving 2,8%.

De marktvooruitzichten zijn volgens Vesteda positief. De vraag naar woningen blijft hoog, maar de bouwproductie blijft achter. Vesteda blijft zich de komende periode richten op verdere optimalisatie van de portefeuille door het aankopen van goede en betaalbare projecten en door te investeren in de bestaande portefeuille. De verduurzaming van de woningvoorraad plaatst Vesteda voor forse uitdagingen. De ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid verlopen in Nederland nog relatief traag; wel ligt het eigen duurzaamheidsprogramma goed op schema.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen