Libertas Investments koopt winkelcentrum Ambachtsgaarde in Den Haag

Libertas Investments heeft het winkelcentrum Ambachtsgaarde in Den Haag gekocht. Verkoper is Deza Vastgoed uit Alphen aan den Rijn. 

De aankoop betreft 23 winkelunits en drie bovenwoningen met een totale verhuurde oppervlakte van ruim 5500 m². De belangrijkste huurders zijn Albert Heijn, Action en Kruidvat. Het overgrote deel van de overige huurders is food gerelateerd. De koopsom staat gelijk aan een bruto aanvangsrendement van 8,9%.

Libertas Investments gaat Ambachtsgaarde Winkelfonds CV oprichten waarin voornamelijk particuliere beleggers zullen gaan deelnemen vanaf € 100.000. De totale fondsinvestering bedraagt € 9,2 mln. Inschrijving is vanaf nu mogelijk.

Hoofdredenen voor deze aankoop zijn, aldus mede-initiatiefnemer Louis Postma: “Dit winkelcentrum kent een verzorgingsgebied van 10.600 inwoners, de gemiddelde huurprijs bedraagt € 135 /m2, de meeste huurders zijn food gerelateerd en zijn ook de afgelopen jaren stabiele huurders gebleken. Voorts zien wij mogelijkheden voor optimalisatie/upgrading van het winkelcentrum. Dit is de reden waarom wij zelf ook deelnemen in het fonds. We zijn blij met deze aankoop wat ons derde fonds onder beheer zal worden.”

Laatste nieuws

Evenementen