LaSalle IM koopt Hofpassage Enschede van Elizen Vastgoed

LaSalle Investment Management heeft voor haar LaSalle E-REGI-fonds retailcomplex De Hofpassage in Enschede verworven.

Het fonds heeft in 2017 meer dan € 260 mln aan activa verworven en dit is de tweede investering in Nederland. Uit het Kadaster blijkt dat LaSalle IM een bedrag van € 30,2 mln heeft neergeteld voor de winkelruimte. Hofpassage is een herontwikkeling van Elizen Vastgoed.

Het nieuwbouw winkelpand staat aan de Langestraat en het Van Heekplein en bevindt zich tegenover De Klanderij, in het hart van Enschede. Het pand heeft een oppervlakte van iets minder dan 5000 m² en de huurders zijn onder meer Zara en Nederlandse merken zoals Scotch & Soda en Schuurman Schoenen. 

De Hofpassage is herontwikkeld door belegger Elizen Vastgoed en 3W Real Estate. Het ontwerp is van Buro van der Goes. Het winkelcomplex werd vorig jaar opgeleverd.

Volgens de vastgoedbelegger staat Enschede op de tweede plaats qua omzet in de detailhandel in Oost-Nederland en veel shoppers komen uit Duitsland. 

Uwe Rempis, fondsbeheerder van het LaSalle E-REGI fonds: "Deze nieuwste aankoop ondersteunt het doel van het E-REGI-fonds, dat hoogwaardige objecten op uitstekende locaties moet kopen. Het winkelpand in Enschede past goed in de portefeuille qua omvang en strategie. De positie van Enschede, in het hart van een levendige regio die zich over twee landen verspreidt, betekent dat het een aanzienlijke groei zal blijven zien."

Nadine Gelke, Director Acquisitions bij LaSalle Investment Management, zei: "De markt voor winkelvastgoed in Enschede zit duidelijk in een opgaande lijn, er zijn dus geen leegstaande panden en wanneer ruimtes op de toplocaties op de markt komen, zijn er snel nieuwe huurders te vinden. "

LaSalle werd geadviseerd door KroesePaternotte, NautaDutilh en Drees & Sommer. Houthoff heeft de verkoper geadviseerd.