Kantoren Danone en Asics in Hoofddorp verkocht voor € 91 mln

Red Company heeft de twee naastgelegen hoofdkantoren van Danone (eerste en tweede foto) en Asics (derde en vierde foto) in Hoofddorp verkocht. De beide hoofdkantoren zijn op dit moment in aanbouw.

De kantoren zijn verkocht aan 90 North Real Estate Partners LLP (90 North) in samenwerking met Audacia Capital, een joint venture-partner in Dubai (Audacia).

De twee gebouwen hebben een totale oppervlakte van circa 20.000 m² kantoorruimte en circa 400 ondergrondse parkeerplaatsen. Beide kantoren worden in Q1 van 2019 geopend. De gecombineerde aankoopprijs van de beide gebouwen bedraagt ongeveer € 91 mln. De koopprijs van het kantoor van Danone afzonderlijk bedraagt € 38.240.991.

De gebouwen, ontwikkeld door Red Company en ontworpen door het architectenbureau Powerhouse Company hebben beide een sterke focus op duurzaamheid en gezondheid. De kantoren zijn ontworpen met als doel een aantrekkelijk, gezond en kosten efficiënte werkplek te worden waarbij samenwerking centraal staat. Om de ambitie van een duurzaam en gezond gebouw te kunnen vervullen is er gekozen voor 's werelds meest erkende beoordelingssystemen: Leed Gold voor duurzaamheid en Well Gold voor gezondheid en welzijn in en buitenom het gebouw.

Huidig hoofdkantoor Asics uit 2011
Het huidige hoofdkantoor van Asics Europe staat ook op Beukenhorst-Zuid, de kantorenwijk waar de nieuwbouw wordt ontwikkeld. Dit 5000 m² grote kantoor aan de Taurusavenue is ontwikkeld door OVG en werd in 2011 opgeleverd. Het hoofdkantoor van Danone bevindt zich thans in WTC Schiphol. 

30ste acquisitie
Nicholas Judd & Lisa Amin - 90 North: "90 North heeft nu de 30ste acquisitie voltooid waarbij de gebouwen veel vergelijkbare kenmerken: high-end gebouwen, langdurig verhuurd aan wereldwijd bekende huurders en gebouwen met de hoogst mogelijke certificeringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Het was een groot genoegen om samen met Red Company aan beide transacties te werken. Beide investeringen zullen zorgen voor een veilige en lange termijn kasstroom van deze wereldwijde bekende blue-chip-tenants. "

Nieuwe generatie
Hein van der Post – Associate director – NIBC: “Wij zijn verheugd Red Company te kunnen bijstaan bij de duurzame ontwikkeling van beide kantoren. De hoogwaardige kwaliteit van de beide gebouwen past geheel bij onze hedendaagse visie op het verstrekken van financiering voor commercieel vastgoed. Doordat wij in een vroeg stadium betrokken waren was het voor ons mogelijk de financieringsbehoefte optimaal in te vullen. Wij zien Red Company als de nieuwe generatie onder de projectontwikkelaars en hebben de samenwerking als erg professioneel en prettig ervaren. Wij zien ernaar uit om het prachtige eindresultaat te zien.”

Werkplekken van de 21ste eeuw
Nanne de Ru van Red Company: "We zijn erg trots om met 90 North en Audacia samen te werken aan deze unieke ontwikkeling. Het is onze missie om de beste werkplekken van de 21ste eeuw te creëren, en wij merken dat 90 North en Audacia net zo gepassioneerd zijn over deze ambitie. Het gebied rond Hoofddorp was al een van de meest duurzame kantoorontwikkelingsgebieden in Europa. We voegen nu 'gezondheid' toe aan dit profiel. Deze twee nieuwe state-of-the-art kantoren zijn niet alleen zeer duurzaam, maar behoren ook tot de meest gezonde kantoorgebouwen van Nederland. "

De financiering is verstrekt door NIBC. Cushman & Wakefield trad op als commercieel adviseur namens Red Company gedurende de verkoop. DLA Piper en Loyens & Loeff traden op als juridische adviseurs van Red Company. DVP trad op als technisch adviseur van Red Company.

AC Niellsen en Van Gool Elburg zijn als commerciële adviseurs van 90 North betrokken. Simmons & Simmons traden op als juridisch adviseur voor 90 North. Arcadis trad op als technisch adviseur van 90 North.