Kampen en BPD tekenen voor ontwikkeling woningbouw Reeve

Op vrijdag 21 april heeft de gemeente Kampen, samen met gebiedsontwikkelaar BPD, de intentieovereenkomst ondertekend voor de samenwerking bij de ontwikkeling woningbouw in het project Reeve in Kampen.

Het project Reeve is een langdurige integrale gebiedsontwikkeling ten zuidwesten van Kampen waarin natuurontwikkeling, een primaire waterkering en woningbouw worden gecombineerd. Op termijn komen er naar verwachting circa 1300 woningen. De overeenkomst heeft betrekking op de eerste fase van 600 woningen.

Eind mei wordt naar verwachting de eerste informatieavond georganiseerd waar een stedenbouwkundige schets gepresenteerd wordt. 

Ten zuidwesten van Kampen ontstaat, door de aanleg van het Reevediep, ruimte voor een nieuw woongebied. In Reeve komen in eerste instantie 600 woningen.

Het plan IJsseldelta-Zuid voorziet in een integrale gebiedsontwikkeling van Kampen in combinatie met hoogwaterbescherming. Uit veiligheidsoverwegingen wordt een nieuwe rivierarm, het Reevediep, in de IJsseldelta aangelegd. 

Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD regio Noord-Oost& Midden.