Jon Hubbard nieuwe hotelman van Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield heeft Jon Hubbard benoemd tot Head of EMEA Hotels & Hospitality.

Hubbard is afkomstig van JLL, waar hij Head of Investor Services EMEA was voor JLL's Hotels & Hospitality Group. Daarvoor was hij als Head of Hotels bij Atisreal (dochtermaatschappij binnen BNP Paribas) verantwoordelijk voor de aansturing van de makelaars-, advies- en taxatieactiviteiten in Europa.

Hubbard wordt binnen Cushman & Wakefield verantwoordelijk voor de EMEA Hotels & Hospitality servicelijn. Hij rapporteert in deze functie direct aan EMEA chief executive John Forrester. Hubbard heeft bijna 30 jaar ervaring als adviseur in de hotelbusiness, variërend van budgethotels tot internationale vijfsterren hotels en van individuele gebouwen tot grote portefeuilles in de sector.

Hubbard was onder meer betrokken bij de verkoop van 42 Marriot-hotels aan Adia, de ontwikkeling en verkoop van het W hotel in Londen en hij adviseerde Qatar Diar over de transformatie van de Amerikaanse ambassade in Londen naar een luxehotel. Meest recent was hij binnen JLL verantwoordelijk voor de expansie van de hotelbusiness in het Midden-Oosten en Afrika.

Mathijs Flierman, Head of Capital Markets Cushman & Wakefield Nederland: 'We willen ook op het gebied van hotels & hospitality marktleider zijn. In Nederland streven we naar een top-3 positie in deze sector. Ook op de Nederlandse vastgoedmarkt is de hotelsector uitgegroeid tot een volwaardige beleggingscategorie en de middellange en langetermijn vooruitzichten zijn heel goed.'

Cushman & Wakefield’s hotels & hospitality dienstverlening omvat onder meer de waardering van de Accor-portefeuille, het volledige projectmanagement van het Grand Hyatt Hotel in Mallorca en het begeleiden van de herfinanciering van de Four Seasons in Boedapest, Hongarije.