Janssen de Jong transformeert kantoorpand in Doorwerth

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft met Multiland Vastgoed overeenstemming bereikt over de aankoop van kantoorpand Dunoveste te Doorwerth.

Het 30 meter hoge pand aan de Houtsniplaan 1 - voorheen het hoofdkantoor van GGZ Dr. Leo Kannerhuis - kent een bruto vloeroppervlakte van ruim 6000 m² en ligt aan de rand van Doorwerth. Janssen de Jong Projectontwikkeling is voornemens om het complex te herontwikkelen naar een tweetal wooncomplexen met 78 nieuwbouwappartementen.

Rick Lohuis, projectmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: ‘Het plan voor deze locatie is voorgelegd aan de gemeente Renkum, waar het positief ontvangen is. Het gepresenteerde plan bestaat uit een gedifferentieerd woonprogramma. Minimaal 30% van de appartementen valt in de categorie 'betaalbare koopappartementen'. Daarnaast is er ruimte voor een mix aan appartementen in het middeldure en duurdere segment. Deze uitgebreide differentiatie zal in grote mate bijdragen aan een goede doorstroming van de woningmarkt in Doorwerth.’

Janssen de Jong Projectontwikkeling wil een stedenbouwkundige verbeteringsslag maken op de locatie door het huidige kolossale gebouw te vervangen door twee ‘slankere’ gebouwen met een alzijdige oriëntatie. Het parkeren is grotendeels opgelost door een ondergrondse parkeervoorziening met daktuin.  

Doordat het bestemmingsplan nog gewijzigd dient te worden, zal het zeker nog een jaar duren voor het project in verkoop komt.