Janssen de Jong profiteert van aantrekkende markt

Het afgelopen jaar zag Janssen de Jong Groep de omzet met € 26 mln stijgen naar € 326 mln. Het operationeel resultaat nam met  € 2 mln toe tot € 12 mln en na belasting bleef er een resultaat over van € 8 mln tegen € 6 mln in 2015. De solvabiliteit noteerde per 31 december echter iets lager namelijk  31% tegen 33% in 2015.


 

Janssen de Jong profiteerde enerzijds van een aantrekkende markt waarbij de marges verbeterden en woningen sneller werden verkocht. Anderszijds waren er spanningen op de inkoopmarkt. De orderportefeuille was eind 2016 volgens Janssen de Jong goed gevuld. De bouwtak in Hengelo had echter een zeer moeizaam jaar en het resultaat van Koninklijke Woudenberg was licht negatief als gevolg van enkele projecten.

Het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep bestaat uit Hercuton, Remco Ruimtebouw, ServicebouwPlus, Hafkon International en Ocmer (Polen). De vijf bedrijven profileren zich als zelfstandige merken in hun eigen binnenlandse en internationale markten, ieder met zijn eigen specifieke kennis. 

De bedrijven van Janssen de Jong Caribbean toonden in 2016 een divers beeld. Net als in 2015 zijn het lokale overheidsbeleid en de toenemende concurrentie van belangrijke invloed op het bedrijfsresultaat geweest.

 

Janssen de Jong is ook actief op de particuliere markt. Zo zijn er opdrachten uitgevoerd voor diverse luchthavens in het Caribisch gebied, de realisatie van een ziekenhuis op Aruba en de realisatie van een hal voor een bouwmaterialenhandel op Curaçao. Vanaf 2016 is Janssen de Jong op Curaçao actief met een bouwbedrijf, namelijk Albo Caribbean, dat de nieuwbouw van Hato Airport uitvoert.

Op Anguilla werd gestart met een wegenbouwbedrijf en met de productie van beton. Het eerste werk heeft Anguilla inmiddels opgeleverd.

 

Janssen de Jong meldt dat in 2016 de in het strategisch plan 2015 – 2017 aangegeven doelen en ambities zijn behaald.