Intertrust huurt in Edge Amsterdam West

Edge Technologies en Intertrust sluiten een langjarige huurovereenkomst voor Edge Amsterdam West voor 8250 m² kantoorruimte.

Intertrust, een aanbieder van gespecialiseerde administratieve diensten aan klanten die internationaal investeren en zaken doen, wordt de vierde huurder van Edge Amsterdam West.

Edge Amsterdam West bestaat uit een hoofdgebouw met 48.000 m² aan kantoorruimte en een bijgebouw van 5500 m². Het hoofdgebouw is reeds verhuurd aan APG Groep en Alliander.

APG is sinds de oplevering in de jaren 70 – eerst als eigenaar en later als huurder – aan het gebouw verbonden. Tevens huurt Alliander sinds 2013 kantoorruimte in het gebouw. Beide partijen keren na de herontwikkeling weer terug als huurder.

Edge Amsterdam West is een herontwikkeling waarbij het originele ontwerp van Oyevaar, Stolle & van Gool in ere wordt gehouden. Destijds was het een van de eerste kantoorpanden binnen de stedelijke ontwikkeling van het gebied Sloterdijk. Het nieuwe ontwerp is van de hand van de Architekten Cie – voorheen Oyevaar, Stolle & van Gool. Zoals alle Edge-ontwikkelingen, zal Edge Amsterdam West een duurzaam gebouw worden. Er wordt gestreefd naar een Breaam-NL-certificaat Outstanding, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat binnen de gebouwde omgeving. Naar verwachting wordt het hoofdgebouw van Edge Amsterdam West in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De herontwikkeling van het bijgebouw zal worden gestart na oplevering van het hoofdgebouw.