Inrev: 'niet-beursgenoteerde vastgoedsector biedt steeds meer transparantie'

De niet-beursgenoteerde vastgoedsector biedt steeds meer transparantie, zo concludeert Inrev in de jongste studie naar management fees en voorwaarden.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 10, 26 oktober 2018

Niet eerder verstrekte de sector zoveel informatie: 155 fondsen verstrekten informatie over hun totale kostenratio (TER), 111 verstrekten details over hun vastgoedkostenratio's (REER). De gemiddelde TER bedraagt 0,86% van de bruto inventariswaarde en voor prestatievergoedingen. In de residentiële sector zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij kantoren en detailhandel. Ook schaal speelt een rol. Grotere fondsen (meer dan € 1 mrd) bereikten een lagere gemiddelde TER van 0,58%; middelgrote fondsen (€ 500 mln tot € 1 mrd) bereikten 0,71%; en kleine fondsen (minder dan € 500 mln) hadden met 1,07% de hoogste gemiddelde TER.

Henri Vuong, directeur onderzoek- en marktinformatie Inrev, spreekt van een relevant onderzoek. “Er is een toenemende behoefte aan duidelijkheid over vergoedingen en kosten. Dankzij een record aantal deelnemers dit jaar kunnen we een goed beeld  bieden van de huidige situatie. De studie maakt ook duidelijk dat de niet-beursgenoteerde vastgoedsector een positieve bijdrage wil leveren aan de transparantieagenda.”

img
Redacteur
Profiel